Pariz na Overtone kompilaciji

Overtone Compilation

Banjalučki BL BOOM RECORDS je izdao kompilaciju na kojoj se našlo 14 pjesama bosanskohercegovačkih bendova. Jedna od njih je i naša kompozicija "She Got Lost in Paris (Bill Gould Remix)". Kompilaciju je moguće besplatno preuzeti sa Bandcamp profila udruge čiji se link nalazi u nastavku teksta. Njihovo saopštenje vam prenosimo u cijelosti.

BL BOOM RECORDS vam sa ponosom predstavlja svoju drugu kompilaciju koja predstavlja rad četrnaest autorskih bendova u Bosni i Hercegovini! Nakon prve kompilacije koju smo izdali povodom svog prvog rođendana u novembru 2014. godine imena VEHEMENCE COMPILATION: VOLUME I gde smo predstavili 24 metal, hardcore i punk benda iz BiH, i dalje nezvanična udruga BL BOOM Alter-Culture Association nastavlja sa svojim segmentom rada i projektom BL BOOM RECORDS, te vam predstavlja svoju drugu muzičku kompilaciju imena OVERTONE COMPILATION: VOLUME I. Cover art i ilustraciju za kompilaciju je radio banjalučki umetnik Sandro Predragović.

Prošla kompilacija je bila poslastica za ljubitelje metal/hardcore/punk muzike, no ovog puta smo odlučili da predstavimo i bendove čiji su zvukovi malo drugačiji, poput post rock, instrumental, psychedelic, punk/rock, avant-garde, experimental, funk, funk/rock i srodne pravce. Bendovi koji su učestvovali u ovoj kompilaciji su: Shizomantra, Filip Veliki, Bezbeli Apstraklije, KARTOFEL OSVETNIK, RoadKill?, Billy Andol, M.O.B.S., Futavci, Robinovi Hudovi, Vodovi, Motherfunky, DBAU, Shanghai Street Fight i Holographic Human Element. Želimo posebno da se zahvalimo bendovima koji su pristali da budu deo ove priče!

Ovog puta ćemo takođe napomenuti da BL BOOM RECORDS i dalje nije izdavač u potpunom smislu, te i dalje ne posedujemo sopstveni studio. Pesme u sklopu OVERTONE COMPILATION: VOLUME I nismo snimali mi, niti smo ih producirali. Ukoliko vas detaljno interesuju informacije o mestima snimanja, mix, mastering i generalnom produciranju pesama, te informacije možete saznati ukoliko pročitate kratke biografije bendova koje su navedene ispod same kompilacije na našem Bandcamp sajtu.

Takođe želimo da napomenemo da sve pesme u ovoj kompilaciji pripadaju dotičnim bendovima! Pored toga što i dalje nemamo sopstveni studio, takođe i dalje nemamo uslove za hard copy izdanja, te je OVERTONE COMPILATION: VOLUME I dostupna isključivo u digitalnom izdanju na našem Bandcamp sajtu. Download kompilacije je besplatan, a uz kompilaciju dobijate kao bonus items originalnu neizmenjenu ilustraciju našeg umetnika Sandra Predragovića, kao i cover art kompilacije u punoj veličini.

BL BOOM RECORDS i dalje ima za cilj ne samo da predstavi domaće izvođače našim ljudima na Balkanu, već i ostatku sveta. Upravo zbog toga nastavljamo da koristimo Bandcamp kao platformu za predstavljanje izdanja i sve informacije o bendovima i nama navodimo na engleskom jeziku. Cilj nam takođe ostaje da, u regionu gde se autorski rad i dalje ne ceni onako kako bi trebao da se ceni, pomognemo umetnicima što više možemo da makar na neki način predstave i promovišu svoj rad. Uživajte u kompilaciji!

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja vezano za kompilaciju, bendove koji sarađuju sa nama ili naš rad, slobodni ste da nas kontaktirate putem informacija navedenih ispod.

Lidija Drakulić | Founder & Chief Executive
Čedomir Protić | Co-founder & Vice Executive
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 66 913 242

Kontaktirajte nas

Adresa

Javite nam se