Nastupamo na Eurosonic Festivalu

Eurosonic Logo

„Eurosonic“ festival se održava u Groningenu, Holandija, u sklopu „Noorderslag“, najvažnije konferencije za umrežavanje i razmjenu na evropskoj muzičkoj sceni. Konferenciju posjećuju agenti, menadžeri, izdavači i drugi sudionici u muzičkom biznisu, te tu stiču uvid u aktuelnu muzičku ponudu, pa je festival mjesto dogovora i planiranja budućih koncertnih i diskografskih aktivnosti.

Suorganizator festivala je Evropska unija za radiodifuziju (EBU), a nas je za učešće još ljetos nominovao Javni radio-televizijski servis BiH - BH Radio 1. Tokom tri dana 345 mladih grupa i solista će nastupati na 39 pozornica u Groningenu i imaće priliku da neposredno ostvare kontakte s predstavnicima branše. Striktna pravila nalažu da na „Eurosonicu“ učestvuju muzičari koji imaju predispozicije za međunarodni uspjeh, a svaki učesnik svoj 45-minutni program mora izvesti uživo.

Podsjećanja radi, na ovom festivalu su u organizaciji BH radija 1 i Javnog RTV servisa BiH, već učestvovali Adi Lukovac, te bendovi "Dubioza kolektiv" i „Sikter“ prije 10 godina.

Mi nastupamo u petak, 15. januara 2016. godine sa početkom u 00:15 sati u klubu Vrijdag. Nastup na „Eurosonicu“ bit će prilika da promovišemo svoj debi album „Philophobia“ koji je u završnoj fazi snimanja.

Čitav line-up festivala pogledajte ovdje.

Kontaktirajte nas

Adresa

Javite nam se