Paris at Overtone Compilation

Overtone Compilation

BL BOOM RECORDS published the compilation with 14 songs of bands from Bosnia & Herzegovina. One of them is our composition "She Got Lost in Paris (Bill Gould Remix)". The download link is in the press release available if you click the "Continue Reading" button. [Bosnian version only]

BL BOOM RECORDS vam sa ponosom predstavlja svoju drugu kompilaciju koja predstavlja rad četrnaest autorskih bendova u Bosni i Hercegovini! Nakon prve kompilacije koju smo izdali povodom svog prvog rođendana u novembru 2014. godine imena VEHEMENCE COMPILATION: VOLUME I gde smo predstavili 24 metal, hardcore i punk benda iz BiH, i dalje nezvanična udruga BL BOOM Alter-Culture Association nastavlja sa svojim segmentom rada i projektom BL BOOM RECORDS, te vam predstavlja svoju drugu muzičku kompilaciju imena OVERTONE COMPILATION: VOLUME I. Cover art i ilustraciju za kompilaciju je radio banjalučki umetnik Sandro Predragović.

Prošla kompilacija je bila poslastica za ljubitelje metal/hardcore/punk muzike, no ovog puta smo odlučili da predstavimo i bendove čiji su zvukovi malo drugačiji, poput post rock, instrumental, psychedelic, punk/rock, avant-garde, experimental, funk, funk/rock i srodne pravce. Bendovi koji su učestvovali u ovoj kompilaciji su: Shizomantra, Filip Veliki, Bezbeli Apstraklije, KARTOFEL OSVETNIK, RoadKill?, Billy Andol, M.O.B.S., Futavci, Robinovi Hudovi, Vodovi, Motherfunky, DBAU, Shanghai Street Fight i Holographic Human Element. Želimo posebno da se zahvalimo bendovima koji su pristali da budu deo ove priče!

Ovog puta ćemo takođe napomenuti da BL BOOM RECORDS i dalje nije izdavač u potpunom smislu, te i dalje ne posedujemo sopstveni studio. Pesme u sklopu OVERTONE COMPILATION: VOLUME I nismo snimali mi, niti smo ih producirali. Ukoliko vas detaljno interesuju informacije o mestima snimanja, mix, mastering i generalnom produciranju pesama, te informacije možete saznati ukoliko pročitate kratke biografije bendova koje su navedene ispod same kompilacije na našem Bandcamp sajtu.

Takođe želimo da napomenemo da sve pesme u ovoj kompilaciji pripadaju dotičnim bendovima! Pored toga što i dalje nemamo sopstveni studio, takođe i dalje nemamo uslove za hard copy izdanja, te je OVERTONE COMPILATION: VOLUME I dostupna isključivo u digitalnom izdanju na našem Bandcamp sajtu. Download kompilacije je besplatan, a uz kompilaciju dobijate kao bonus items originalnu neizmenjenu ilustraciju našeg umetnika Sandra Predragovića, kao i cover art kompilacije u punoj veličini.

BL BOOM RECORDS i dalje ima za cilj ne samo da predstavi domaće izvođače našim ljudima na Balkanu, već i ostatku sveta. Upravo zbog toga nastavljamo da koristimo Bandcamp kao platformu za predstavljanje izdanja i sve informacije o bendovima i nama navodimo na engleskom jeziku. Cilj nam takođe ostaje da, u regionu gde se autorski rad i dalje ne ceni onako kako bi trebao da se ceni, pomognemo umetnicima što više možemo da makar na neki način predstave i promovišu svoj rad. Uživajte u kompilaciji!

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja vezano za kompilaciju, bendove koji sarađuju sa nama ili naš rad, slobodni ste da nas kontaktirate putem informacija navedenih ispod.

Lidija Drakulić | Founder & Chief Executive
Čedomir Protić | Co-founder & Vice Executive
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+387 66 913 242

Get in touch

Address

Talk to us